Keressük 2021 tavaszának előadóit! - Indul a "Családban marad 2.0" pályázat

„Családban marad 2.0” - a Csodák Palotája tudománykommunikációs pályázata kutatóknak, ipari és hatósági szakembereknek, egyetemi hallgatóknak


A Csopa 2020 tavaszán hirdette meg első alkalommal ismeretterjesztő pályázatát, melynek köszönhetően az őszi szezonban többek között a környezetvédelem, a pszichológia, a biofizika, az orvoslás, a matematika és a Távol-Kelet mindennapjainak tudományával ismerkedhettek/ismerkedhetnek meg az élményközpont látogatói: 
Ezúttal 2021 tavaszának előadóit keressük a szombat délutáni Tudományos Csopa Cafe rendezvényekre. 14 órától a junior változatban a kisebb gyerekek számára is „fogyasztható” témák kerülnek terítékre, a klasszikus science cafe 15:15-től várja majd a nagyobbakat. Hagyományainkat követve - a tervek szerint -, a délutánokat tudománykommunikációs partnerünk a Galileo Webcast rögzíti, elérhetővé teszi a világhálón.

Az elmúlt esztendőkben több mint 170 szakember jött el a Csodák Palotájába, hogy mindennapi munkájáról, az elért eredményeiről meséljen az érdeklődőknek. Többek között vegyészek, meteorológusok, fizikusok, orvosok, irodalmárok, mérnökök, biológusok, szakhatóságok munkatársai, a felsőoktatásban tanulók tartottak előadásokat, interaktív műhelyfoglalkozásokat.


A „Családban marad 2.0” pályázat keretében keressük a tavaszi évad vendégeit, akik szívesen bemutatnák kutatásaikat, tudományos munkájukat a nagyközönségnek egy családbarát délután keretében.

Pályázni egy maximum 5 perces, a népszerűsíteni kívánt témát ismertető videóval és az alábbi adatok megadásával lehet 2020. december 15-ig a tok@csopa.hu e-mail címen:

· A pályázó neve, tudományos fokozata:

· A pályázó munkahelye és beosztása (a pályázat benyújtásával a pályázó megerősíti, hogy munkáltatója/egyetemisták esetén témavezetője hozzájárult ahhoz, hogy a pályázaton elinduljon, annak elnyerése esetén programot tartson a Csodák Palotájában):

· A választott kategória:

· A bemutatni kívánt téma címe:

· A téma figyelemfelkeltő ismertetése (max. 1500 karakter):

· A pályázó weboldalának, közösségi csatornájának elérhetősége:

· A pályázó bemutatkozó videójának linkje: 


Pályázati kategóriák:

· JUNIOR - 6+ éves kortól ajánlott, lehetőleg interaktív elemekkel színesített előadás/műhelyfoglalkozás

· CLASSIC - szülők, nagyobb gyerekek számára is követhető ismeretterjesztő előadás/beszélgetés/műhelyfoglalkozás

A pályázat díjazása:

A felkért szakmai zsűri kategóriánként maximum 4-4 pályázót választ ki, akik 2021. január – április időszakban lehetőséget kapnak arra, hogy előre egyeztetett időpontban, egy szombati napon ismeretterjesztő előadást/műhelyfoglalkozást tartsanak a Csodák Palotájában. A Csopa széles körben viszi hírét a programoknak, melyekről felvétel készül. Minden előadó az intézménybe szóló családi tiszteletjegyben is részesül.

A Csodák Palotája Nonprofit Kft. fenntartja a jogot, hogy a járványügyi helyzet következtében előre nem látható működési nehézségei esetén a pályázatot felfüggessze, esetleg eredményhirdetés nélkül lezárja.