Látványos kísérleteket, rajzos, állatos és bankjegyes standokat kínált a Csopa SzTK második klubdélelőttje a nyugdíjasoknak

Szerdán 10:30-kor az előző héthez hasonlóan ismét szélesre tártuk a Csopa kapuit a nyugdíjasok előtt. A Csopa SzTK - Szeniorok Tudományos Klubjába ezúttal egy budai idősotthon lakói látogattak el. A résztvevőket Paszternák András tudománykommunikációs vezetőnk köszöntötte a Nap teremben, a belépőjegyben foglalt kávé vagy tea elfogyasztása közben a tudományos élményközpont múltjáról és jelenéről szólt.

A kétórás program keretében Csonka Anna Cseperke foglalkozásvezetőnk kalauzolta a csoportot játékterünkben. Elsőként Járóka Linda előadónk látványos kísérlet bemutatóján vett részt a csapat, majd az éppen zajló TudKult 2020 kulturális-művészeti fesztivál egyes állomásait keresték fel a szeniorok. Barnaföldi Anna képzőművésznél rajzok is készültek a Richter Gedeon laborban, az Állatkert kitelepülése és a Magyar Nemzeti Bank állomása nagy sikert aratott látogatóink körében. 

Folytatás jövő szerdán, a Tudomány az interneten című műhelyfoglalkozást követően az illúziók rejtelmeivel ismerkedunk majd. További részletek és jeletkezés ezen a linken.

(fénykép: Tamás Péter)