"Mindannyian kedves emlékekkel tértünk haza." - megújult formában tért vissza a Csopa SzTK - Szeniorok Tudományos Klubja

Szerdán délelőtt - közel másfél éves szünet után - tért vissza a Csodák Palotája programkínálatába a Csopa SzTK - Szeniorok Tudományos Klubja. A kezdetben havi rendszerességgel délelőtt majd késő délután jelentkező ismeretterjesztő sorozat ezentúl minden szerdán 10:30 és 12:30 között várja az érdeklődőket. Hétről-hétre egy-egy tematika köré építve fedezzük fel a tudományos élményközpontot, beszélgetünk változó világunkról. 

A nyitórendezvényre a gödöllői „Margita 344,2” Turisztikai és Sport Egyesület tagjai jöttek el hozzánk, akiket Paszternák András tudománykommunikációs vezetőnk kalauzolt a játéktérben. A közös tanulás során arra kerestük a választ, hogy Trendi-e még a tudomány?  

A program második felében Papp Zsolt tudományos oktatásszervezési vezetőnkkel időutazásra indultunk Newton almáskertjében. A mechanika, optika, csillagászat tudományterületének megismerését Öveges termi kísérletek színesítették. 


Nagy sikert aratott a meglepetés 9D élményvetítés, mely után a Csopa SzTK bázisán, a Nap teremben fogyasztottuk el a belépőjegyben foglalt kávét, teát. Zárásként a Csodák Palotája megálmodójának, Öveges Józsefnek az emlékfalához is ellátogattunk. 

A résztvevők így írtak a programról:

"Kedves András!

Nagyon szépen köszönjük Önnek és kollégáinak a kedves kalauzolást és a vendéglátást a mai szenior programon. Nagyon jól éreztük magunkat. Kezdetben lassan melegedtünk, de Newton kísérletei és különösen a vetítés nagyon tetszett. Mindannyian kedves emlékekkel tértünk haza. Másoknak is ajánlani fogjuk.

Üdvözlettel
Teskiné Orosz Klára
Margita 344,2 TSE, Gödöllő"


A Csopa SZTK rendezvényei Csopa havibérlettel (5400 Ft/fő 30 napra – korlátlan számú belépésre jogosít az érvényesség ideje alatt, a bérlettel a Csopa délutáni sáv ismeretterjesztő előadásai is felkereshetők) vagy a kedvezményes Csopa nyugdíjas belépőjeggyel (2800 Ft/fő alkalmanként) látogatható. A napi belépő váltása esetén 15 fő felett csoportos kedvezmény érhető el. A Klubtagok vendégeink egy kávéra vagy teára. Előzetes regisztráció a tok@csopa.hu címen. 

(fényképek: PA, a felvételek a résztvevők hozzájárulásával közölve)