ELHALASZTVA! - Ha március, akkor ENERGIA témanap a Csodák Palotájában - vendégünk az E.ON EnergiaKaland



„Sajnálattal értesítjük Önöket, hogy a koronavírus terjedése miatti bizonytalan helyzetre való tekintettel, a szakmai partnerünknél hozott vezetői határozattal összhangban, az ENERGIA 2020 – E.ON EnergiaKaland címmel március 20-ra meghirdetett témanapot határozatlan időre elhalasztjuk. Megértésüket köszönjük!”


Ha március, akkor ENERGIA témanap a Csodák Palotájában. A 2018-as és 2019-es hagyományokat követve, ebben az évben ismét egy, az energiaszektor által életre hívott oktatási program mutatkozik be a Csopában. Az általános iskola alsó és felső tagozatosainak szóló rendezvényen, 2020. március 20-án, pénteken az E.ON EnergiaKaland rendhagyó foglalkozásain vehetnek részt az érdeklődők.

Szakmai partnerünkről:


Az E.ON 2008-ban indította útjára az EnergiaKaland elnevezésű nagyszabású virtuális tanulási programját, amelynek célja, hogy segítsen a pedagógusoknak az energiatudatosság kialakításában, és a gyerekeknek, a tanulóknak az energiával kapcsolatos tudás bővítésében, kompetenciák fejlesztésében. Az EnergiaKaland számos lehetőséget kínál arra, hogy a gyerekek aktívan megismerjék saját környezetük energetikai vonatkozásait, és hozzájáruljanak környezetük energiatudatos alakításához. Az Oktatási Minisztérium szakértőivel közösen kialakított program és a kapcsolódó internetes portál 5-től 18 éves korig kínál a diákok és tanáraik számára energiával kapcsolatos ismeretanyagot. A közös cél, hogy fenntartható fejlődés céljait szem előtt tartva az energiatudatosság, az energiabiztonság és az energiatakarékosság terén átfogó oktatási anyagok álljanak a magyar oktatási intézmények rendelkezésére.
A program elérhető az interneten (www.energiakaland.hu), a pedagógusok és óvodapedagógusok számára készült tananyagok ingyenesen letölthetők, illetve printelt modulok formájában megrendelhetők a honlapon keresztül.Az E.ON szerint a mai világban egyre fontosabbá válik egy olyan energetikai alaptudás megszerzése, amely segít felelősen dönteni a mindennapok során saját energiafelhasználásunkról. Az EnergiaKaland programunkon keresztül szaktudásunkkal szeretnénk támogatni a felnövekvő generációkat – együttműködve az iskolákkal, óvodákkal – abban, hogy ezt a tudást modern és kreatív eszközök segítségével minél könnyebben elsajátíthassák.

A témanapra érkező csoportokat az alábbi programelemek várják:

- E.ON EnergiaKaland műhelyfoglalkozás (45 perc) - Az „energiaórák” során a kisebbek megtanulhatják, mi az energia, és milyen forrásokból származik. Emellett interaktív módszereket használva megismerhetik a megújuló és nem megújuló energiaforrások közötti különbséget. Önkéntes óratartóink a nagyobb tanulókkal közösen többek között megvizsgálják és elemzik, hogy milyen hatással vannak az egyes energiaforrások a környezetre, illetve az energiatakarékosság témakörében is bővebb gyakorlati ismereteket nyújtanak számukra.

- Elektromosság, és ami mögötte van - látványos kísérlet bemutató az Öveges teremben (30 perc) - Megmutatjuk mitől lesz veszélyes az elektromos áram, hogyan lehet gigászi feszültséget veszély nélkül megtapasztalni, és miként függ össze az elektromosság és mágnesesség.

- A Csopa nyolc tematikus egységének (250 interaktív eszköz) egyéni felfedezése.

Az alsósok számára elérhető modulok (A1-A4) időponthoz kötött elemei (minden modulra max. 30 fő jelentkezhet):

Jelentkezési kód Program
A1 9:15 - E.ON EnergiaKaland (Richter Gedeon labor)
10:15 - Elektromosság, és ami mögötte van (Öveges terem)
A2 9:15 - Elektromosság, és ami mögötte van (Öveges terem)
10:15 - E.ON EnergiaKaland (Richter Gedeon labor)
A3 9:15 - Elektromosság, és ami mögötte van (Öveges terem)
11:15 - E.ON EnergiaKaland (Richter Gedeon labor)
A4 10:15 - Elektromosság, és ami mögötte van (Öveges terem)
12:15 - E.ON EnergiaKaland (Richter Gedeon labor)

Az felsősök számára elérhető modulok (F1-F4) időponthoz kötött elemei (minden modulra max. 30 fő jelentkezhet):

Jelentkezési kód Program
F1 9:15 - E.ON EnergiaKaland (Galaxis terem)
10:15 - Elektromosság, és ami mögötte van (Öveges terem)
F2 10:15 - E.ON EnergiaKaland (Galaxis terem)
12:15 - Elektromosság, és ami mögötte van (Öveges terem)
F3 11:15 - E.ON EnergiaKaland (Galaxis terem)
12:15 - Elektromosság, és ami mögötte van (Öveges terem)
F4 11:15 - Elektromosság, és ami mögötte van (Öveges terem)
12:15 - E.ON EnergiaKaland (Galaxis terem)

A program a Csopába megváltott kedvezményes diák napijeggyel (2500 Ft/fő – minimum 15 fős csoportok esetén) látogatható, mely magában foglalja a két emelet 250 interaktív eszközének felfedezését is (további kiegészítő szolgáltatások a www.csopa.hu weboldalon meghirdetettek szerint érhetők el). A kísérő pedagógusok számára a részvétel ingyenes, amennyiben csatlakoznak a Csopa Pedagógus Klubhoz. A korlátozott férőhelyek miatt előzetes regisztráció szükséges a tok@csopa.hu e-mail címen. Bővebb információ Paszternák András tudománykommunikációs vezetőnktől kérhető a 06-30-569-1240-es telefonszámon.

A jelentkezés során az alábbi adatokat kérjük megadni:
Iskola neve:
Iskola címe:
Kapcsolattartó:

Kapcsolattartó elérhetősége (e-mail/telefon):
A kísérő pedagógusok Csopa Pedagógus Klub kártyaszáma (a T-vel kezdődő szám az elektronikus kártya vonalkódja alatt – online regisztráció ezen a linken):
Létszám (diák + pedagógus):
Osztály:
Várható érkezési idő:
Preferált modul jelentkezési kódja (pl. A1 – a modulok feltöltése jelentkezési sorrendben történik a várható érkezési időhöz igazítva):

Tanuljunk együtt az E.ON EnergiaKaland csapatától a Csodák Palotájában!

(A programváltozás jogát fenntartjuk!)