Másoktól tanulni: Média, tudományvizualizáció, konyhakémia és "kanálkutatás" az OK Pedagógus Klubban

Csütörtök délután izgalmas program várta mindazokat, akik ellátogattak az OTP Fay András Alapítvány OK Pedagógus Klubjába

A belvárosban zajló rendezvény első előadója, Fábri György tudománykommunikációs szakember a képernyőn megjelenő tudományos tartalmak helyzetét tekintette át a legfrissebb statisztikai adatok tükrében. Tordai Júlia a Tudásfeltöltés projekt eredményeit mutatta be a hallgatóságnak. A tudományvizualizációs verseny országos döntője nemrég zajlott nálunk a Csodák Palotájában

Róka András (ELTE Kémiai Intézet) konyhakémiai science show-ja nagy sikert aratott a közönség körében. Az előadótól megszokott tudományos igényességgel merülhettünk el többek között a sajt- és kenyérkészítés vegytani alapjaiban. 

Joó Emese etnográfus, cirkuszpedagógus a "kanálkutatók" óvodákban, általános és középiskolákban egyaránt bevethető interaktív óráját hozta el a továbbképzésre. Rámutatott, hogy a természettudományok mellett, a társadalomtudomány is átadható a felnövekvő generációknak játékos formában.

Zárásként a molekuláris gasztronómia világában kalandoztunk Szüllőné Bíró Ágnes, az Alkotó Részecskék blog szerzőjének vezetésével. A közös kísérletezés után elfogyasztottuk az előállított, ehető termékeket. 

Köszönet a szervezőknek a tartalmas programért és a részvételi lehetőségért!