A közeljövőről közérthetően - Botos Csaba, Horváth András és Tasi Benedek József a mesterséges intelligencia kutatás legújabb eredményeiről

MI kutatók a Csodák Palotájában
Egy év után újra találkoztunk a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) mesterséges intelligencia (MI) kutatóival, hogy átfogó képet kapjunk a tudományág aktualitásairól. A Csopa MI - Mesterséges Intelligencia Műhely három témakörben tekintette át az eddig elért eredményeket:

Horváth András
Horváth András, a PPKE Információs Technológiai és Bionikai Karán működő Computer Vision kutatócsoport vezetője az MI cégek helyzetét vette górcső alá, rávilágítva az esetleges buktatókra, a sikerességnek gátat szabó tényezőkre.  

Tasi Benedek József, az Országos Tudományos Diákköri Konferencia, Műszaki Tudományi Szekciójában első helyezést elért projektjét (témavezetők: Cserey György, Koller Miklós), az anatómiailag pontos biomechatronikus kézmodell fejlesztésének lépéseit ismertette. Prezentációjában bemutatta a piacon elérhető termékeket, szólt a kutatók előtt álló kihívásokról.

Tasi Benedek József
Botos Csaba, a Csopa MI sorozat alapító házigazdája, bionikai mérnök (az OTDK Informatika Tudományi Szekciójának I. helyezettje) a kutatások hétköznapokban történő hasznosulásáról fejtette ki álláspontját, gyakorlati példákkal illusztrálva az eddigi pozitív és negatív tapasztalatokat. A kötetlen ismeretterjesztő délutánon az érdeklődők kérdései is megválaszolásra kerültek.

A Galileo Webcast online közvetítése itt nézhető vissza:          



Botos Csaba
A rendezvény végén Paszternák András tudománykommunikációs vezetőnk mondott köszönetet a közös tanulásért. Abban a reményben zárta a Csopa Délután programját, hogy időről időre újra hallhatunk majd a szakemberektől a mesterséges intelligenciával kapcsolatos eredményekről  tudományos élményközpontunkban. 

A sorozatról: 2017 őszén újabb tudományterülettel bővült a Csodák Palotája ismeretterjesztő kínálata. Botos Csaba bionika szakos egyetemi hallgató (végzése után bionikai mérnök) a mesterséges intelligencia rejtelmes világában kalauzolta öt rendezvényen át az érdeklődőket a Csopa MI – Mesterséges Intelligencia Műhely keretében.