Csopa MI - Mesterséges Intelligencia Műhely


2017 őszén újabb tudományterülettel bővül a Csodák Palotája ismeretterjesztő sorozatainak kínálata. Botos Csaba bionika szakos egyetemi hallgató a mesterséges intelligencia rejtelmes világában kalauzolja az érdeklődőket a Csopa MI program keretében.

A rendezvényen a Csopa Night kedvezményes belépőjeggyel lehet részt venni, mellyel a program előtt (17 és 18 óra között) és utána (kb. 19:30-tól 20 óráig) kipróbálható az óbudai Csodák Palotája két szintjének 250 interaktív eszköze. Előzetes regisztráció ajánlott a tok@csopa.hu címen.

Időpontok:
Tematikák:
2017. október 12., 18:00
Használjuk az agyunk - a szorzástól és összeadástól a hangulatfelismerésig

A gyakorlati bemutatókkal színesített műhelyfoglalkozás keretében megvizsgáljuk, hogyan néz ki az agy, miként működik és modellezhető a neuron. Feltérképezzük, mire jók ezek a modellek, milyen célokra használhatók a mindennapjainkban.


Botos Csabával indult a Csopa MI - Mesterséges Intelligencia Műhely


2017. november 9., 18:00
A magától tanuló gép - a Coelho idézetgenerátortól az etikus tanításig

Mi mindenre tanítható meg egy számítógép? – tesszük fel a kérdést. A válaszkeresés során elemezzük, mihez kezdhetünk, ha nincs, aki tanítsa a gépet, mi az, amit az informatikai eszköz jobban el tud végezni, mint mi. Megnézzük, megvalósíthatók-e az egymást tanító gépek.