Mit tanulhatunk a 2018-as számokból? - Bíróné Kircsi Andrea éghajlati visszatekintése a Csodák Palotájában

Bíróné Kircsi Andrea a Csopában
Hatodik alkalommal jártak nálunk a Csopa Délután programsáv keretében az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársai. Bíróné Kircsi Andrea éghajlati szakértővel Paszternák András tudománykommunikációs vezetőnk beszélgetett az ismeretterjesztő előadás előtt. Hallottunk vendégünk pályaválasztásáról, mindennapi munkájáról, az éghajlatkutatás hazai és nemzetközi helyzetéről.

Az Előzetes éghajlati visszatekintés 2018 évre című összegzés közérthető formában hozta közelebb a szakterület legújabb megfigyeléseit és következtetéseit az érdeklődőkhöz. Az elmúlt évtizedek adatait alapul véve, láthattuk a változások irányát, a sok esetben vészjósló tendenciákat. 
A prezentáció itt nézhető vissza a Galileo Webcast jóvoltából:A hallgatóság a felmerült kérdésekre is választ kapott a közös tanulás során.

Ezúton mondunk köszönetet Fejes Edina meteorológusnak, az OMSZ - Csopa Meteorológiai Estek szakmai koordinátorának, terveink szerint 2019-ben folytatjuk az ismerkedést a tudományág szerteágazó, izgalmas világával.

(fényképek: Horváth Lilla)