Indóház est a Csodák Palotájában

Vörös Attila, T. Hámori Ferenc és Paszternák András
Csütörtök este a vasutak kedvelői gyűltek össze az óbudai Csodák Palotájában, hogy a Csopa TRAFFIC  - Indóház program keretében részt vegyenek Vörös Attila Zakatoló pillanatok című fotókiállításának megnyitóján és meghallgassák T. Hámori Ferenc főszerkesztő előadását. 

Vörös Attila a kiállítás megnyitóján
A megjelenteket Paszternák András, tudománykommunikációs vezetőnk köszöntötte, majd az Indóház és a Csopa együttműködésének történetét vázolta. A fotóriporter szakmai munkásságát az Indóház vezetője méltatta, megosztva Attila laphoz kerülésének történetét.

A kiállítás létrejöttében fontos szerepet játszott Tamás Péter, a Csopa kreatív vezetője. 

A tárlat 2018 nyaráig tekinthető meg a Csodák Palotája  emeletén.

A megnyitó után a Richter Gedeon laborban folytatódott a rendezvény, melybe a Galileo Webcast jóvoltából online is  bekapcsolódhattak az érdeklődők.
  
T. Hámori Ferenc előadása a Csopában
 A Csopa Traffic - Indóház novemberi témája a biatorbágyi merénylet volt. T. Hámori Ferenc Lángész a bolondok háza kapujában című előadása minden körülményre kiterjedően boncolgatta az 1931. szeptember 13-án bekövetkezett végzetes történéseket. Részletes képet kaphattunk a merénylőről, Matuska Szilveszterről és a korszakról. A vasúti adatokban gazdag prezentáció után hosszasan beszélgettek még a résztvevők a torbágyi tragédiáról:


Terveink szerint a Csopa Traffic - Indóház sorozat 2018 tavaszán folytatódik. 

(fotó: Tamás Péter és Nagy Gergely)