Tudomány korhatár nélkül: a Csopa SzTK - Szeniorok Tudományos Klubjának szezonnyitóján jártunk

Dinnyés András és Egyed László (fényképek: Tóth Zsolt)
Megújult formában, az esti Csopa Night sávba illeszkedve tért vissza október 17-én a Csopa SzTK - Szeniorok Tudományos Klubja. 

A megjelenteket Paszternák András, tudománykommunikációs vezetőnk köszöntötte, majd átadta a szót az est házigazdájának, Egyed László tudományos újságírónak, a Csopa nyugalmazott vezetőjének. A klub moderátora ezúttal is egy kiváló előadót hívott meg hozzánk. Dinnyés András egyetemi tanár prezentációjában átfogó képet nyújtott az őssejtek orvoslás terén történő alkalmazásának jelenlegi helyzetéről, a folyamatban lévő fejlesztésekről.
Beszélt korábbi, klónozással kapcsolatos kutatásairól és az azon a területen elért eredményekről. Az őssejtkezelésekkel kapcsolatos, a hallgatóság felől érkező kérdések szintén tisztázásra kerültek. 

A rendezvény Facebook-felvétele, a szerkesztett videó hamarosan visszanézhető archívumunkban:


A program második részében Tóth Zsolt, tudománykommunikátor vezetésével laboroztak az SzTK résztvevői, közösen tanulva a buborékok, az oldatok és az indikátorok világáról. 


Az est hátralévő részében látogatóink a megújult óbudai Csodák Palotája két szintjének 250 interaktív eszközét fedezhették fel.

Sorozatunk november 21-én, kedden 17 órától folytatódik, minden érdeklődőt szeretettel várunk!