Életet menthetsz! - Turai Péter István interaktív előadása a Csodák Palotájában

Turai Péter István a Csopában... (képek: Kőbányai Éva és Tóth Zsolt)
A Csopa Science Pub őszi szezonjában a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületével (BOE) együttműködve fiatal szakemberektől tanulunk a gyógyászat egy-egy területéről. 

Csütörtök este Tóth Zsolt tudománykommunikátor köszöntötte az óbudai Csodák Palotájában megjelenteket és a rendezvényt – a Galileo Webcast jóvoltából – online követőket.


A program első részében megismerhettük vendégünket, Turai Péter István V. éves orvostanhallgatót, a BOE Oktatásügyi és Elsősegély-nyújtási felelősét. Hallhattunk pályaválasztásáról, az I. sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézetben folytatott tudományos diákköri munkájáról és a Sci-ndikátor tudoánykommunikációs versenyen szerzett tapasztalatairól. 

Ismeretterjesztő előadásából megismerhettük az általa irányított szekció működését, a középiskolások és felnőttek körében végzett prevenciós tevékenységeket. Képet kaphattunk a hallgatói közösség és a gyakorlatorientált képzés kapcsolatáról. Megvitattuk a betegedukáció aktuális kérdéseit. 

Az interaktív szavazást követően gyakorlati elsősegély-nyújtási bemutatóra került sor a Richter Gedeon laborban a közönség aktív közreműködésével.

A rendezvény Facebook-felvétele, a szerkesztett videó hamarosan visszanézhető archívumunkban


A Csopa Science Pub november 23-án, csütörtökön folytatódik, részletek hamarosan a sorozat weboldalán.