Nagykanizsai vendégek a Csodák Palotájában

Pörgés a laborban...

Június 2-án a Pannon Egyetem nagykanizsai Soós Ernő Kutató - Fejlesztő Központjának munkatársai érkeztek hozzánk, hogy megismerjék a tudományos élményközpont működését. 2018-ban a Trendi Tudomány című, az ország kutatóit bemutató élménynapsorozatunk keretében kaptunk képet a kutatóközpontban folyó munkáról a Csodák Palotájában

A Kovács Barbara tanszéki mérnök által vezetett csoport először Mizda Katalin ügyvezető igazgatónkkal találkozott, aki a Csopa működéséről beszélgetett vendégeinkkel, válaszolt a felmerülő kérdésekre. 

A élményekkel teli kalandozást az Öveges teremben kezdtük, ahol Kiss Csaba szenior előadónk kápráztatta el látványos kísérlet bemutatójával a közönséget. A hideganyagos előadást követően a Megújuló város és a Mérnök szobája szabadulószobákba zártuk a szakembereket, akik mindannyian sikeresen teljesítették a küldetéseket.

Tematikus egységeinkben Paszternák András tudománykommunikációs vezetőnk kalauzolta az érdeklődőket. A Születés világa, az Illúziók terme és Newton almáskertjének felfedezése után a Richter Gedeon labor oktatási célkitűzéseiről kaptak átfogó képet az ismeretterjesztéssel aktívan foglalkozó kollégák. A Természet műhelye, a Tudósok csarnoka, az Öveges emlékfal, a Mágneses mező és az Űrállomás bebarangolását követően a 9D mozinál vettünk búcsút a csapattól a további együttműködés reményében. Köszönjük a látogatást, mely nem jött volna létre Gerencsérné Berta Renáta (Pannon Egyetem) közreműködése nélkül!