Cserediákok és illúziók

Az utóbbi napokban is folytatódott az együttműködés kiemelt szakmai partnerünkkel, a Lauder Javne Iskolával

Március 27-én a nyolcadik évfolyamosoknál vendégeskedő haifai cserediákok látogattak el a Csodák Palotájába Máhr Kinga, Fenyő Ágnes és az izraeli tanárok vezetésével. A diákokat Paszternák András, a Csopa tudománykommunikációs vezetője, az iskola STEAM-programkoordinátora köszöntötte az élményközpontban. 

Stahl-Bohus Hanna felvétele
A CsopOlimpia keretében, hatfős csoportokban fedezték fel a fiatalok a tematikus egységeket. A Richter Gedeon labor felkeresése után egy angolnyelvű elektromos kísérlet bemutatóra került sor az Öveges színpadon Sipos Trisztán előadásában. A csapat tudományos élményekkel gazdagodva folytatta egyhetes programját az iskolában és a további külső helyszíneken.

A rendszeresen visszatérő tizenegyedikesek az elmúlt két hétben az illúziók titkaival ismerkedtek. A Nap teremben tartott képes-filmes bevezető után az Illúzió tematikus egységet vették birtokba, a játékos asszociációs ráhangolót követően közösen tanulmányozták az interaktív eszközöket és a mögöttük rejlő tudományt. Zárásként a Természet műhelye tükrös attrakcióit látogatták meg.