Hópelyhek tánca a Csodák Palotájában - origamifoglalkozás a Természet műhelyében

- Dányi Eszter írása -

A Csodák Palotájában már többször bebizonyítottuk, hogy a feleslegessé vált újságpapír remek alapanyagként szolgál a kreatív alkotáshoz. A 3D-s origami technikájának elsajátításával egy olyan - akár művészi szintű -, hobbi birtokába jut az ember, amelynél kevés kisebb eszközigényű kézműves tevékenység létezik.

December 10-én, szombaton ismét lehetőséget biztosítottunk az érdeklődők számára a hajtogatási módszer elsajátítására.

Ez a fenntarthatóságot is népszerűsítő program, sok külföldi és hazai családnak szolgált kikapcsolódásként. A kicsik éppúgy bekapcsolódtak, mint a nagyobbak. Ha valaki igazán kitartó volt a hajtogatásban, az aktuális workshop témájához kapcsolódva elkészíthette saját hópelyhét. Akadtak olyanok is, akik évszaktól függetlenül szívesen tanulták meg a klasszikus origami használatával a pillangók létrehozását.

A foglalkozást a Természet műhelye tematikus egységünkben tartottuk, az élményközpont ezen részén, a látogatók a hópelyhek születését is tanulmányozhatják. Igazán aktuálisak voltunk, másnap Budapesten is megcsodálhattuk az idei tél első táncoló hópelyheit. 

Ha Te is szívesen kipróbálnád magad a 3D-s origami hajtogatásban, kövesd a Csodák Palotája online felületeit, hogy legközelebb már magadénak tudhass egy különleges papíralkotást!