"Alkotni öröm..." - Dányi Eszter beszámolója a kreatív hétvégéről

A szombati nyitás előtt...

- Dányi Eszter írása - 

Alkotni öröm! Ezzel valószínűleg egyetértene az ihletett állapotban lévő író, az érzelmeket vásznon kifejező festő és a hangulatokat dallamként megkomponáló zeneszerző is. Az alkotással járó flow-élménnyel most egy kevésbé megszokott módon találkozhattak a Csodák Palotájába érkezők.

A klasszikus origamit mindenki jól ismeri, az ehhez való viszonyulás pedig egyénenként eltérő lehet. Bevallom, néhány évvel ezelőttig, inkább az origamit nem kedvelők táborát erősítettem. Miután a 3D-s technikát is megismertem, teljesen megváltozott a hozzáállásom, ez a válfaja az egyik kedvenc kreatív hobbitevékenységemmé vált.

Épül a csodás palota...

Augusztus első hétvégéjén lehetőséget kaptam arra, hogy bemutassam alkotásaimat és az érdeklődőket bevezethessem a 3D-s origami rejtelmeibe. Hosszú előkészület előzte meg a programot. Rokonaim és kollégáim többek között az otthonukban feleslegessé vált papír felajánlásával járultak hozzá a foglalkozás megvalósulásához, segítségemre voltak a program lebonyolításakor is. Nagyon hálás vagyok ezért!

A Dányi testvérek építés közben
Az alaphajtogatás megtanításakor öröm volt látni a látogatók fogékonyságát. Nem számított, hogy négyéves, óvodás gyermekről vagy nagyszülőről volt szó, minden korosztály sikerélményként élhette meg a kreatív munkát. Sok szülőnek kérlelni kellett a gyermekét az indulásra, ez úgy gondolom, hűen tükrözi az alkotásba való belefeledkezés örömét.

A program célja a fentieken túl az volt, hogy felhívjuk a figyelmet arra, a 3D-s origamihoz nincs szükség drága origamipapír vásárlására. Bátran élhetünk az újrahasznosítás eszközével. A feleslegessé vált irodai papírhulladék, újságpapír, katalógus mind remek alapanyagot jelentenek.

Különlegessé tette a rendezvényt, hogy a vendégek által meghajtogatott darabokat is felhasználtuk a most készülő makettnél. Eddig már közel 5000 db alapelemre volt szükség a várpalota építésénél, a munka még folytatódik!

Ha legközelebb Te is szeretnél részt venni hasonló foglalkozáson, érdemes lesz figyelned a Csodák Palotája online felületeit, ahol meghirdetjük majd következő kreatív napunkat is.