Vajon lesz elég hélium?

Február 14. van, a "normális" világban, már javában az esti, Bálint-napi programra készülnénk. Fogadnánk a késve "kapcsolók" e-mailben, telefonon érkező regisztrációit, azzal sakkoznánk, hogy minden érdeklődő beférjen az Öveges terem forróhangulatú, rendhagyó science show-ira, elkészüljenek a pároknak szóló menetlevelek, leszámoljuk a kellő mennyiséget a piros karszalagokból. Napokkal korábban feltettük volna a címben szereplő kérdést, a látogatás végén kiosztandó szívecskés, héliumos lufik számának előzetes becslése során. A bárban a koktélok alapanyagai sorakoznának, a Richter Gedeon laborban a szerelmes kísérletek előkészületei folynának. A Galaxis teremben vagy az emeleti közösségi térben a műszak színpadot "ácsolna", a randiútvonalat jelölő szívek közül is pótolnánk az időközben megkopottakat. 

Ébredés után, a népszerű közösségi oldal által összegyűjtött, a mai napra vonatkozó emlékeket böngészem, legszívesebben beszállnék egy időgépbe. Visszarepülnék a 2016-os, 2017-es, 2018-as, 2019-es és 2020-as Valentin-napokra, hogy még több élményt, mosolyt, az önfeledten játszó látogatóktól elcsípett mondatot gyűjtsek be ezekre a mostani zord időkre. 

A Csopa Campona játékterében, Andi kolléganőmmel vezetett páros vetélkedő, a rendezvény után, a 33-as buszra felszálló, csopás lufit szorongató párok képe villan be elsőnek. Az Óbudán kordonok között kígyózó érdeklődők sora, az Öveges termi telt házas kísérlet bemutatók egyedi hangulata, a kutatópárost vendégül látó Tudományos Csopa Cafe, a szerelemmel foglalkozó CsopArt... - apró mozaikok az elmúlt évekből.

Reméljük, minél hamarabb pótoljuk az elmaradt randikat! Mi mást kérhetnénk az Olvasóktól, a Csodák Palotájában kellemes perceket együtt töltőktől? Öleljétek át ma (is) a társatokat, gondoljatok egy nálunk szerzett közös, kellemes élményre, s írjátok meg nekünk a tok@csopa.hu címre. 

a szerző a Csodák Palotája tudománykommunikációs vezetője