Romantikus tudomány - egy szerelmes este a Csodák Palotájában

Az elmúlt évek (2019, 2018, 2017, 2016) hagyományait követve, péntek este ismét rendhagyó programmal várta Valentin-nap alkalmából a szerelmeseket a Csopa. A zárás utánra meghirdetett rendezvényen 500-an bizonyították, hogy a romantika és a tudományok nem állnak távol egymástól. 

Bár maga a pár-kaland csak este hétkor kezdődött, voltak, akik már négy óra után birtokba vették a tudományos élményközpontot. A bejáratnál minden pár megkapta a menetlevelét, mely valamennyi fontos információt tartalmazott az estéről, s egyben az együtt töltött pillanatok emléklapja is volt. 

A 250 interaktív eszközt számláló játékterünkben Randi-útvonalat alakítottunk ki a párosan játszható eszközökből. Öveges és Galaxis termeinkben Papp Zsolt és Pataki Attila előadóink látványos, a nap tematikájához kapcsolódó kísérletei nyűgözték le a közönséget hét science show keretében. A Richter Gedeon laborban fehér köpenyben és védőszemüvegben ismerkedtek az érdeklődők a kémia szerelmes oldalával Kiglicsné Gáll Anikó és Bognár Zalán vezetésével. A Születés világa tematikus egységünkben Csonka Anna Cseperke és Wieland Albert válaszolt a felmerülő kérdésekre.


A Logikai megállóban és az interaktív asztaloknál páros játékok várták a látogatókat. Mindenki átvehette koktélját egy kis sütemény kíséretében a Playbarban.

Az együtt töltött órák után, nem maradhatott el sokak kedvence, a héliumos, szívalakú Csopás lufi sem. Köszönjük, hogy ismét a Csodák Palotáját választottátok!

Bár a  következő Bálint-napra egy évet kell várni, a randevúzók állandó kínálatunkban is találnak páros örömöket.  


 
(fényképek: Tamás Péter)