Akik nélkül nem jönne a vonat... - Béres Barna és Sárkány László előadása a Csopa Traffic - Indóház rendezvényén

Béres Barna és Sárkány László a Csopában
Szerdán tizenharmadik alkalommal szerveztünk közlekedési estet az Indóház vasúti magazinnal a Csodák Palotájában. A Csopa Traffic - Indóház két előadója, Béres Barna (osztályvezető, MÁV Zrt. Forgalmi Technológiai Osztály) és Sárkány László (központvezető, MÁV Zrt. Üzemirányító Központ) a vasúti üzemirányítás kulisszatitkaiba engedett betekintést.

Vendégeinket T. Hámori Ferenc a tizenöt éve megjelenő lap főszerkesztője és Paszternák András tudománykommunikációs vezetőnk köszöntötte. 

A MÁV két szakembere átfogó képet adott az üzemirányítás kialakulásának történetéről, korábbi és napjainkban betöltött szerepéről. A közérthető, a laikusokat és a szakmai közönséget egyaránt megszólító prezentáció során helyére kerültek a gyakran tévesen használt szakkifejezések, tisztázódott a forgalom- és üzemirányítás közötti különbség.


A mindennapok kihívásai, a rendkívüli helyzetek megoldási lehetőségei, a vasúti liberalizáció jelentette változások mellett hallottunk a folyamatban lévő fejlesztésekről és a távlati célkitűzésekről.

Tanultunk a szervezeti egységek felépítéséről, az irányítási szintekről, megismertük a terület munkavállalóinak feladatait, munkanapjaik sokunk elől rejtett pillanatait. 

A Galileo Webcast online közvetítése itt nézhető vissza:


A munkájuk iránt elhivatott előadók példaképként szolgálhatnak a pályaválasztás előtt álló fiatalok előtt is. 

Zárásként a hallgatóság kérdései kerültek megválaszolásra. Folytatás március 25-én, szerdán 17 órától. Ekkor a hazai kisvasutak nyomába eredünk Szűcs Zoltánnal. További részletek hamarosan programnaptárunkban.

Köszönet minden olyan vonatbarát, közlekedési közösségi oldalnak, mely hírét vitte a rendezvények! 


(fényképek: Csonka Anna Cseperke)