Cím az Űr - Vizi Pál Gábor lesz a januári Wigner Cafe vendége

Együttműködésben a Wigner Fizikai Kutatóközponttal 2020-ban is folytatódik népszerű sorozatunk a Wigner Cafe. Ismét a fizikáé a főszerep a Csodák Palotájában. A kutatóközpont munkatársaitól tanulunk a tudományág legújabb eredményeiről.

Január 22-én, szerdán 17 órakor tisztelettel várjuk az űr iránt érdeklődőket a tudományos élményközpontba. Vizi Pál Gábor lesz a vendégünk, akit a Csopa „házi” űrkutatójának is nevezhetnénk. Irányításával jött létre a Wigner Fizikai Kutatóközpont nemzetközi űrmissziókban történő szerepvállalását bemutató és az Apollo 50 tárlat is Űrállomás tematikus egységünkben. 2018 januárjában vele indult el a Wigner Cafe sorozat, számos alkalommal volt a Visszaszámlálás űrtémanapok (2018, 2019) vendége.

Ezúttal az űrkutatás új kihívásairól hallunk tőle. Foglalkozunk többek között a magánszektor szerepvállalásával, a környezetvédelmi kérdésekkel, más égitestek lakhatóvá tételével. Az előadó közérthető stílusát ismerve, a Wigner Cafe januári programját bátran ajánljuk az űr iránt rajongó gyerekeknek is. 

A rendezvényen, a helyszínen 16 órától váltható, kedvezményes Csopa Délután belépővel, Csopa havibérlettel vagy napijeggyel lehet részt venni. Előzetes regisztráció a tok@csopa.hu e-mail címen.