Tüzes-jeges kalandok Izlandon - Nemes Márk, az útON blog szerzője a Csodák Palotájában

Nemes Márk a Csopában
A szeptemberi New York-i utazást egy izlandi kiruccanás követte kedden délután a tudományos élményközpont Richter Gedeon laborjában. A Csopa Barangoló második rendezvényének kezdetén Fábian Armin Vincentius, az útON blog főszerkesztője beszélgetett szerzőtársával, Nemes Márkkal.

Vendégünk - lenyűgöző fényképekkel gazdagon illusztrált - prezentációja a fagyos szigetországba repítette a helyszínen megjelenteket és a Galileo Webcast online közvetítését figyelemmel kísérőket.


Fábian Armin Vincentius
Az ösztöndíjas egyetemi hallgató 2018 telén átélt kalandjai szinte megelevenedtek az előadás során.
Ott álltunk Márkkal a kutatásaihoz kötődő templomokban, együtt fedeztük fel az épített örökség legizgalmasabb alkotásait, a turisztikai nevezetességeket, a lenyűgöző természeti jelenségeket.

A barangolás során meg-megálltunk, betértünk vele egy-egy étterembe, megízleltük a legfinomabb és a legkülönlegesebb helyi specialitásokat. Számos praktikus utazás előtti tanács hangzott el, tömegközlekedési, öltözködési, szálláskeresési tapasztalatokkal lettünk gazdagabbak.

A Galileo Webcast online közvetítése itt nézhető vissza:


Az Izlandon töltött egy óra hamar elrepült, a hallgatóság soraiból érkező kérdések sem maradtak megválaszolatlanul. A program zárásaként Paszternák András tudománykommunikációs vezetőnk köszönte meg a közös utazást vendégeinknek.

Legközelebbi úti célunk Dél-Korea, találkozzunk december 3-án újra az útON blog szerzőivel!

(fényképek: Szalmás Bálint)