Másoktól tanulni: Az ifjúsági programszervezés gyakorlati tapasztalatai című szakmai fórumon jártunk

Van valamilyen varázslatos kisugárzása a Budapesti Művelődési Központ által szervezett szakmai fórumoknak. Legyen szó akár a táborszervezésről, az ifjúsági programokról, minden alkalommal lelkes előadókkal és érdeklődő közönséggel találkozik az ember ezeken a rendezvényeken. Nem volt ez másként csütörtök délelőtt sem a VIII. kerületi Kesztyűgyár Közösségi Házban.

A megjelenteket Pongrácz Éva főszervező (BMK) köszöntötte. Ordasi Brigitta, az Ifjúsági célcsoport elérése az online médiában című előadása átfogó képet adott a közösségi média által nyújtott lehetőségekről. Nagy Ivett és munkatársa a józsefvárosi tapasztalatokról számolt be, megosztva a programszervezői sikereket és a nehézségeket is a hallgatósággal. Náhlik Katalin a Csokonai Kulturális Központ fiataloknak szóló kínálatát mutatta be, Soha József (Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnázium) a pedagógusok szemszögéből közelítette meg a témát. Vonsik Vivien, a Gazdagréti Közösségi Ház munkatársa a helyi eredményeket ismertette, külön megemlítve a Csodák Palotája munkatársától egy tavaszi képzésen hallott online kommunikációs ötlet gyakorlati megvalósítását.   

A rendezvényen a Csodák Palotáját Paszternák András tudománykommunikációs vezetőnk képviselte.
Köszönet a szervezőknek és előadóknak a hasznos tanácsokért, ötletekért! A fórum remek alakalom volt a kapcsolatépítésre is. 
 
Másoktól tanulni rovatunk írásai itt érhetők el.