Záporok és zivatarok a Csodák Palotájában - Üveges Zoltán előadásával folytatódtak az OMSZ Meteorológiai Estek

Üveges Zoltán a Csopában
Szerdán kilencedik alkalommal láttuk vendégül az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársait a Csopában. Az őszi szezon nyitóelőadását Üveges Zoltán meteorológus tartotta Legyél Te is alkalmi levelibéka, avagy derült égből nincs villámcsapás! címmel. 

A sorozat hagyományait követve bevezetésként Paszternák András tudománykommunikációs vezetőnk kérdezte vendégünket a pályaválasztásáról.


Az előadó hasznos tanácsokkal látta el az érdeklődőket annak érdekében, hogy magabiztosan, felkészülten viszonyuljanak az időjárási jelenségekhez. A helyszínen megjelentek és az online közvetítést követők részletes útmutatást kaptak a rendelkezésre álló meteorológiai információs forrásokról és azok használatáról:


Mint a Galileo Webcast streamjének egyik kommentelője írta: "Ez az előadás nagyon jó, a meteorológus nagyszerűen - érthetően, világosan - magyaráz."

Köszönet Fejes Edina meteorológusnak, a sorozat szakmai szerkesztőjének a szervezésért. Folytatás október  16-án, további részletek ezen a linken érhetők el.

(fényképek: Kőbányai Éva)