Háromszáz diákkal eredtünk a tél rejtelmeinek nyomába - így telt az első TélTudományi Találkozó a Csodák Palotájában

Somogyi-Tóth Gábor a repülés téli vonatkozásairól
Miklós napján rendhagyó TélTudományi Találkozóra invitáltuk a kicsiket és a nagyokat a Csopába. Két emeltünk 250 interaktív eszköze mellett, decemberi témanapunkon az évszakhoz kapcsolódó izgalmas előadásokkal, kísérlet bemutatókkal, laborfoglalkozásokkal, csapatversennyel vártuk az érdeklődőket a tudományos szórakoztatóközpontban.

A repülőgépek felkészítéséről...

Téli ráhangolódás Ordasi András előadásának kezdetén
Az első és második évfolyamosokat a látványos Mikulás mesével (Járóka Linda, Kiss Csaba és Papp Zsolt előadásában), a Téltudományi játszóházzal (Dudás Vivi vezetésével) és a Csipet Csopa tematikus útvonal felfedezésével igyekeztünk elvarázsolni. 

A harmadikosok és negyedikesek science showján (Járóka Linda, Kiss Csaba, Papp Zsolt) fokoztuk a feszültséget, a laborban együtt barangoltunk Böszörményi Sándor geográfussal, a Csopa GEOlab szakértőjével a téli tájakon.

Tanácsok a csillagos téli estékre...
Az első emeleti játéktérben zajló Téli CsopOlimpia küldetéses csapatverseny számos kihívást tartogatott a résztvevőknek.

A felsősök és a középiskolások két előadással kezdték a napot: Somogyi-Tóth Gábor, a Liszt Ferenc-repülőtér szomszédságában működő AEROPARK (Légiközlekedési Kulturális Központ Közhasznú Nonprofit Kft.) vezetője a légiközlekedés téli vonatkozásairól beszélt, feltárva a repülőterek sokunk számára titokzatos világát. Ordasi „Chillagász” András a legsötétebb éjjelek csillagászati rejtelmeibe vezette be a hallgatóságot, gyakorlati tanácsokat adva a kezdő csillagászoknak. Vendég előadóinknak Paszternák András tudománykommunikációs vezetőnk mondott köszönetet a közös tanulásért. 
Kiss Csaba az Öveges terem színpadán
Míg az általános iskolások Fagyos pillanatokat (Kiss Csaba) élhettek át az Öveges teremben, a nagyobbakat egy Didergő fizikaórán (Papp Zsolt) vehettek részt.

A témanap zavartalan lebonyolításában Molnár Leila csoportos kapcsolattartó referens, a Tomozi Gábor vezette műszak és a Csodák Palotája valamennyi szervezeti egysége közreműködött. 

Papp Zsolt a Galaxis teremben
Következő témanapjaink:

Képriport a TélTudományi Találkozóról - Tamás Péter felvételei