CsopArt: Dorsánszki Adrienn űrhajóin repültünk a Marsra

Dorsánszki Adrienn és Barnaföldi Anna a CsopArton
Kapcsolódva az InSight űrszonda hétfő esti landolásához a Marson, szerda délután Dorsánszki Adrienn képzőművész MARS PROJECT-jét ismerhettük meg Barnaföldi Anna CsopArt sorozatának novemberi rendezvényén. 

A stílusosan, a bolygóra érkezés utolsó pillanatait az irányítóközpontban megörökítő videó megtekintésével kezdődő, gondolatébresztő beszélgetés során közvetlenül a művésztől hallottuk a 24 űreszköz elkészítésének történetét.

Az alkotás folyamatát elindító külső, motiváló hatásokat éppúgy feltérképeztük, mint a szobrász fejében cikázó gondolatokat, dilemmákat. 

A Galileo Webcast online közvetítése itt nézhető vissza:


Az anyagválasztás, a művekben megjelenő aszimmetrikusság, a műértők visszajelzései szintén szóba kerültek. Hallottunk Adrienn festői tanulmányairól, ceruzarajzairól, csempeprojektjéről és közelgő kiállításáról is. A Marshoz kötődő munkákat bemutató kiadványból jutott minden résztvevőnek.

Vendégünknek és a sorozat házigazdájának Paszternák András tudománykommunikációs vezetőnk mondott köszönetet a közös tanulásért. Ismét nagy élmény volt művészi szemmel közelíteni a tudomány vívmányaihoz. Folytatás december 19-én, szerdán 17 órától (részletek hamarosan programnaptárunkban).