Az asztrofotózás rejtelmeiről és tudományos vonatkozásairól - Bach Zoltán sorozatindító előadása a Csodák Palotájában

Bach Zoltán a Csodák Palotájában
A Csopa Délután ismeretterjesztő programsávban igyekszünk minél sokszínűbbek lenni. Szerda este indult útjára legújabb sorozatunk, melyet a közelmúltban alakult Magyar Asztrofotósok Egyesületével közösen szervezünk. 

Bach Zoltán, a szervezet alelnöke  Hazai asztrofotós praktikák és a mögötte lévő tudomány címmel tartott előadást a nyitórendezvényen. Bevezetésként Paszternák András tudománykommunikációs vezetőnk beszélgetett vendégünkkel. Megtudtuk, minként ragadta magával e különleges hobbi előadónkat, milyen kihívások, tervek mozgatják a hazai asztrofotós közösséget. Hallottunk a MAFE első, a napokban nyílt fotókiállításáról is.

A prezentációból átfogó képet kaptunk az asztrofotózás technikai hátteréről, a fényképész feladatairól és a tudományos vonatkozásokról. 

A Galileo Webcast online közvetítése itt nézhető vissza:


Ezúton mondunk köszönetet Tepliczky Csillának, az egyesület alapítótagjának, a program szervezéséért, s az előadás angolra történő szinkrontolmácsolásáért. Legközelebb november 21-én találkozunk a Csopa - MAFE Égbolt rendezvényén, részletek hamarosan weboldalunkon

(fényképek: Dudás Vivi)