Tűzoltótudomány 2018 - Szent Flórián nap az óbudai Csodák Palotájában

Tömlőgurító gyorstalpaló kollégáinknak...
A Csopának otthont adó épület mellett sorakozó tűzoltóautók jelezték, különleges program várta látogatóinkat május 4-én. Szent Flórián napjára Tűzoltótudomány 2018 címmel rendhagyó élménydélelőttöt szerveztünk, azzal a céllal, hogy minden érdeklődő megismerkedhessen a tűz tudományával és a tűzoltók áldozatkész munkájával. A rendezvény szakmai felelőse Tóth Bence üzemeltetési munkatársunk volt, aki három szakmai partner bevonásával építette fel a négy elemből álló programot.

Pataki Attila az Öveges teremben
A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Észak-budai Katasztrófavédelmi Kirendeltség, a Nagykovácsi Készenléti Szolgálatok (Nagykovácsi ÖTE) és a Délegyházi-Dunavarsányi Önkéntes Tűzoltó Egyesület munkatársai nagy lelkesedéssel kalauzolták a közel 120 résztvevőt a különböző állomásokon. Az iskolai osztályok mellett egyéni látogatóink is felkeresték az ismeretterjesztő attrakciókat. Az élménynapra érkezőket Paszternák András tudománykommunikációs vezetőnk köszöntötte. Három csoportban - melyeket demonstrátoraink Kőbányai Éva, Tomozi Gábor és Orbán Ádám vezettek - indult útnak a Láng, a Fecskendő és a Tömlő őrs a küldetésnek.

Tinkó Szilvia és Tóth Bence
Minden csapat megismerkedett a vadonatúj gépjárműfecskendő rejtelmeivel a szolgálatban lévő tűzoltók jóvoltából, részt vett a Pataki Attila szenior előadónk által tartott látványos tüzes kísérlet bemutatón, magára ölthette a tűzoltó ruhát és tanulhatott Tinkó Szilviától  (Nagykovácsi Készenléti Szolgálatok) a szelfi és tűzmegelőzési ponton.

Bemutató a legkisebbeknek...
A negyedik stáció a tömlőgurító verseny volt emeleti teraszunkon, ahol a délegyházi és dunavarsányi önkéntes ifjonc tűzoltók is bemutatták tudásukat. Az új ismeretekkel felvértezett vendégeink kipróbálták két emeletünk 250 interaktív eszközét.

Köszönjük minden partnerünknek és munkatársunknak a szervezés és a lebonyolítás terén végzett munkát, találkozzunk 2019-ben is a tűzoltónapon!

(fényképek: Tamás Péter és Stevens Ábel)