Szezonzáró Csopa Night Maraton - 4 este, 4 tudományág

A megújult óbudai Csodák Palotája nyitása, azaz 2017 októbere óta közel hetven ismeretterjesztő előadásra, műhelyfoglalkozásra került sor a kedvezményes, esti Csopa Night programsávban. Hétfőtől csütörtökig Csopa Night Maratonnal zárjuk a szezont. Négy este, négy különböző tudományággal foglalkozunk:

A sort május 28-án hétfőn 18 órakor az MTA Wigner Fizikai Kutatóközponttal közös Wigner Cafe nyitja. Werovszky Veronika tudománykommunikátor ezúttal három kutatót hívott el a Csopába: Szabolics Tamás Hozzuk le a napot a Földre!, Varga Kőfaragó Mónika A világegyetem első másodpercei és Vasúth Mátyás E.T.: „Miért 100 méterrel a föld alá építik a következő gravitációshullám-detektort?” címmel tart előadást. 

Kedden, május 29-én hatkor az OMSZ - Csopa Meteorológiai Estek témája A meteorológus és a "kristálygömb" kapcsolata. Vendégünk Merics Attila időjárás-előrejelző szakember, repülésmeteorológus. 

Szerdán (május 30. - 18 óra) a szállítmányozás területén kalandozunk a DHL Csopa Csomag - logisztikai kalauz második rendezvényén. Üveges Zoltán üzletfejlesztési vezető a Drónokkal repülő csomagok, önvezető futárautók és küldeményeket pakoló robotok. Jelen vagy távoli jövő? - innováció a logisztikában kérdéskörét járja körül. 

A nyári szünet előtti utolsó, ismeretterjesztő előadással színesített Csopa Night est a Csopa SzTK - Szeniorok Tudományos Klubja csütörtökön 17 órától. Egyed László tudományos újságíró, házigazda vendége Bereczkei Tamás pszichológus, a Pécsi Tudományegyetem Pszichológia Intézetének vezetője, aki A bennünk lakó jó és rosszal foglalkozik.

A fenti programokon napi- vagy a Csopa Night kedvezményes belépőjeggyel lehet részt venni, mellyel az előadások, beszélgetések előtt és után kipróbálható az óbudai Csodák Palotája két szintjének 250 interaktív eszköze. Előzetes regisztráció a tok@csopa.hu e-mail címen.