A FameLab döntőjén jártunk

Tegnap este zárult a a British Council és a Magyar Tudományos Akadémia szervezésében megvalósuló első hazai FameLab tudománykommunikációs verseny az MTA a székházában. A Csodák Palotája támogató partnerként csatlakozott a kezdeményezéshez. Lovász László, az MTA elnökének és Jennie King, a British Council oktatási és kulturális igazgatójának köszöntője után a döntőbe jutott 12 versenyző három-három percben beszélt egy-egy tudományos területről, előadásukat a négytagú zsűri értékelte:



Míg a szakértői csapat visszavonult, hogy kiválassza a nyerteseket, többek között Molnár Leila előadónk szórakoztatta a közönséget látványos kísérletekkel.

A fődíjat, részvételt az angliai Famelabon, Iain Lindsay brit nagykövet Kis-Tóth Ágnesnek adta át, aki a fekete lyukak lényegét tudta elmondani három percben.

A Csopát Mátrai Anikó sales marketing és Paszternák András tudománykommunikációs vezetőnk képviselte a rangos szakmai programon. Minden versenyző páros belépőjegyet kapott a megújult óbudai tudományos szórakoztatóközpontba, őszi ismeretterjesztő sorozatainkra pedig előadóként várjuk a FameLab legjobbjait. Terveink szerint a rövid, háromperces előadások bekerülnek a Tudósok csarnoka tematikus egységünk kínálatába is.