Wigner Cafe - Vizi Pál Gábor az űr csodáiról

Vizi Pál Gábor a Csopában
Újabb sorozattal színesedett a hétköznap esti Csopa Night programsáv az óbudai Csodák Palotájában. Hétfőn került megrendezésre az első Wigner Cafe a Magyar Tudományos Akadémia Wigner Fizikai Kutatóközponttal közös szervezésben.  
 
"A 2017 őszén elindult együttműködés következő állomásához érkeztünk ma este, az Űrállomás részlegünkön kialakított Wigner tárlat egy havonta jelentkező tudományos fórummal egészül ki itt az Öveges teremben." - köszöntötte a helyszínen megjelent résztvevőket és a Galileo Webcast online adását követőket Paszternák András tudománykommunikációs vezetőnk. Bevezetésként az est házigazdája, Werovszky Veronika, a kutatóközpont kommunikációs titkára beszélgetett Lévai Péter József főigazgatóval és a Wigner Cafe első előadójával Vizi Pál Gáborral, az Űrfizikai és Űrtechnikai Osztály munkatársával.

Wigneresek a Csopában: Werovszky Veronika, Lévai Péter József, Vizi Pál Gábor, Opitz Andrea, Fazekas Ildikó és Paszternák András

A főigazgató úr személyes hangvételű űrkutatói és az előadónk pályakezdésével kapcsolatos történetei hangolták rá a közönséget az űrmissziók lenyűgöző világát bemutató előadásra. A prezentáció átfogó képet nyújtott a hazai szakemberekre háruló feladatokról és egy-egy küldetés technikai, kutatói hátteréről:


Vizi Pál Gábor, Lévai Péter József és Werovszky Veronika
Jutott idő a nézői - sőt az online érkező - kérdések megválaszolására is. 

A Wigner Cafe fizikusokkal sorozat február 26-án hétfőn 18 órától folytatódik, vendégünkkel Gucsik Arnolddal mindenkit várunk a Meteorit simogatóra.

(fényképek: Jakab Júlia Teréz)