Filmekkel a páciensekért - Bozsányi Szabolcs orvostanhallgató a Csopában

Csopa Night program Bozsányi Szabolccsal
Csütörtök este különleges előadással folytatódott a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületének (BOE) és a Csodák Palotájának az együttműködése. A decemberi Csopa Science Pub vendége Bozsányi Szabolcs a Semmelweis Egyetem V. éves orvostanhallgatója, a Bőr-, Nemikórtani és Bőronkológiai Klinika TDK-sa volt.  

Tudománykommunikációs vezetőnk, Paszternák András beszélgetett a hozzánk látogató egyetemistával. Megtudtuk, miért választotta az orvosi hivatást, hallhattunk jövőbeni terveiről, a BOE kereteink belül végzett munkájáról és tudományos diákköri tevékenységéről. Az irodalomhoz és a filmekhez fűződő kapcsolata is terítékre került az est folyamán.

A Betegségek a filmvásznon, avagy a kedvenc filmem alatt is tudok tanulni? című prezentáció magával ragadta a közönséget, melynek aktív részvételére a bemutatott filmrészletek elemzésénél fontos szerep hárult. Új szemszögből közelítettük meg a mozifilmeket, a történetükben vagy a mellékszálakban rejtőző betegségeket kutatva. Előadónk minden filmrészlet után igyekezett pontos képet adni a látott betegségekről, felhívta a figyelmet arra, mit tanulhatunk ezekből mozgóképekből.

Esett szó a filmipar jövőjéről, majd a kötetlen beszélgetés során a kórházsorozatokról és a filmes szakma felelősségéről.

A rendezvény online közvetítése visszanézhető a Galileo Webcast felvételén:


Ezúton mondunk köszönetet Turai Péter Istvánnak, aki a BOE részéről működött közre a rendezvény szervezésében. Sorozatunk februárban folytatódik, részletek hamarosan weboldalunkon.

A sorozat korábbi előadásai:
(fényképek: Somogyi Réka)