Dr. Pallós László az állatvédelem aktualitásairól - Óbudára költözött a Tudományos Csopa Cafe

Dr. Pallós László a Csopában (fényképek: Tóth Zsolt)
Új helyszínen, az óbudai Csodák Palotája Richter Gedeon laborjában került sor kedden este a tizennyolcadik Tudományos Csopa Cafera. Az ismeretterjesztő sorozat őszi szezonjában a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) szakembereitől  tanulunk különböző témákban.

A helyszínen megjelenteket és a Galileo Webcast élő közvetítését figyelemmel kísérőket dr. Paszternák András, tudománykommunikációs vezetőnk köszöntötte. A rendezvény első felében vendégünket, dr. Pallós László osztályvezetőt, országos állatvédelmi főfelügyelőt (NÉBIH Állategészségügyi és Állatvédelmi Igazgatóság, Állatvédelmi Osztály) ismerhették meg az érdeklődők. Megtudhattuk, miért lett állatorvos, hogyan telnek a hétköznapjai a szakhatóságnál, milyen kihívásokkal találkozik munkája során. Beszéltünk az oktatás és a felelős állattartás fontosságáról.

A második részben Állatvédelmi aktualitások címmel hangzott el tudománynépszerűsítő előadás. A történeti bevezető után átfogó képet kaptunk a hazai szabályozás kialakulásáról és a jelenleg érintett legfontosabb területekről. A mindennapi példákkal gazdagon illusztrált prezentációból számos hasznos, elgondolkodtató információt tudtunk meg. 

Zárásként a hallgatóság kérdései következtek, majd  előadónk lejegyezte gondolatait a sorozat emlékkönyvébe.

A program szervezésében Nagy-Ricsóy Nóra, kommunikációs referens (NÉBIH Élelmiszerbiztonsági Kockázatértékelési Igazgatóság, Fogyasztói Kommunikációs Osztály) működött közre. Köszönet neki és a NÉBIH kommunikációs csapatának!

A Tudományos Csopa Cafe november 14-én folytatódik, részletek hamarosan weboldalunkon.

A rendezvény Facebook-felvétele, a szerkesztett videó hamarosan visszanézhető archívumunkban: