Vasúttörténeti csemege a Csodák Palotájában - elindult a Csopa TRAFFIC - Indóház sorozat

T. Hámori Ferenc és Paszternák András
Vasútbarátok töltötték meg kedden este a Csopa Playbar rendezvénytermét. A Csopa TRAFFIC - Indóház közlekedéstudományi sorozat nyitórendezvényén megjelenteket Paszternák András, tudománykommunikációs vezetőnk köszöntötte. T. Hámori Ferenc, az Indóház című lap és az iho.hu tematikus hírportál főszerkesztője a gőzösöktől indulva a dízelvontatás eszközein keresztül a villanymozdonyokig vázolta a hazai sínek nagyvasainak történetét. Tette mindezt lebilincselő módon, számos érdekességet és anekdótát megosztva az egyes típusokról. A közönség soraiban a nyolcéves mozdonyfüggőktől a nyugdíjas szakemberekig valamennyi generáció tagjai jelen voltak.

Az "Árpád" sem hiányozhatott a történeti áttekintésből...
Esett szó a magánvasutak gépeiről és a várható fejlesztésekről. Természetesen az érdeklődők kérdései sem maradtak megválaszolatlanul. A belépőjegy keretében a kicsik és a nagyok a Csodák Palotája egy-egy új, interaktív tárlatát is felkeresték.

A PKV gördülőállománya a Csodák Palotájában...
A rendezvény stílszerű dekorációjáról a Plüss Közlekedési Vállalat gondoskodott, melynek ötletes közlekedési eszközei nagy sikert arattak a résztvevők körében.

Az Indóház és a Csodák Palotája közös sorozatának második része 2017. április 13-án, csütörtökön 18 órától A polgári repülés csodái és dilemmái címmel a repülés szerelmeseinek szól. Márványi Péter rovatvezetőtől megtudhatjuk, vajon miféle dilemmák határozzák meg a mai légiközlekedést a légitársaságok és a repülőgépgyártók oldaláról? Melyek a legújabb és legizgalmasabb típusok, mi várható a közeljövőben, merre halad a polgári repülés technológiája, lesz-e szuperszonikus repülés, lesz-e automata légitaxi? Nyilván szóba kerül majd a hazai légiközlekedés is: miért kellett elbuknia a Malévnak, van-e jövője a nemzeti légitársaságoknak? További információ és előzetes regisztrálás itt.

Megjegyzések