Csopa Science Pub - A művészet tudománya: RÉGI MESTEREK TITKAI


Kollégáink a mesterek nyomában...
2017. április 3. - hétfő 18:00 - Régi mesterek titkai (A Camera Obscurától az okostelefonokig)

Áprilisban a festészet tudományával ismerkedünk a Csopa Science Pubon. Vendégünk Hermann Zsófia festő, aki a L’Art Open Studiosban dolgozik. Festőművész és rajztanári diplomáját a Magyar Képzőművészeti Egyetemen szerezte 2015-ben. Művészetének központi témája maga a lélek és azon belül is a gyermeki identitás kérdésköre. Festészete az általa gerjesztett világ képi - némely esetben - háromdimenziós lekepézésé. Célja a néző szellemi és lelki megérintése, élménynyújtás, mely a hétköznapok sivárságában adhat lelki táplálékot:

„Fontosnak tartom, hogy minél több ember számára elérhetővé és szerethetővé válhasson a művészet, hiszen ez egy csodálatos módja annak, hogy a szürke hétköznapok monotonitásából kizökkenjünk. Az előadás maga is hasonló okból jött létre, betekintés nyújtva egy olyan világba, mely sok ember fantáziáját izgatja, de akár örökre ismeretlen maradhat.”

A művészet tudománya: RÉGI MESTEREK TITKAI című interaktív előadás a festészet mögött megbúvó értelemmel, azon belül is a Camera Obscura és annak egyéb alternatíváival foglalkozik. A régi korok mesterei segédeszközöket használtak munkájuk elkészítésében, ezek működését térképezzük fel vendégeinkkel közösen. Megvitatjuk, a művészeti köröket intenzíven foglalkoztató kérdést: Levon-e a mű értékéből a segédeszköz használata?

Csendélet...
  Belépőjegy ára: 1900 Ft, mely magában foglalja az interaktív festészeti foglalkozáson való részvételt, valamint egy Playbar látványkoktélt.

A férőhelyek száma korlátozott, regisztráció a tok@csopa.hu e-mail címen vagy a 06-1-814-80-60 telefonszámon.

(fényképek: Tamás Péter)

Megjegyzések