Csopa GEOlab hírek: Mészkőbe rejtett tudomány + A geológus válaszol

Böszörményi Sándor a táblánál...
Kedden este a mészkő rejtelmeivel ismerkedhettek mindazok, akik a Csopa GEOlab második összejövetelére érkeztek az óbudai Csodák Palotájába. A februári foglalkozáshoz hasonlóan ismételten fehér köpenybe öltöztek a földtudomány kedvelői.  Böszörményi Sándor geográfus ezúttal a budai hegyek mészkőkincseinek nyomába eredt. A látványos felvételekkel színesített bemutatót helyben elvégezhető kísérletek és ásványtani minikiállítás egészítette ki. A laikusok számára is érthető magyarázatok a geológia tudományát hozták közelebb az érdeklődőkhöz. 

Geokémiai kísérletek...

Régi idők tanúi...
A sorozat áprilisban folytatódik A geológus válaszol - Mutasd meg saját gyűjteményedet! címmel: Szereted az ásványokat, ősmaradványokat? A természetben járva különleges és szép dolgokat gyűjtögetsz? Egyszerűen csak kíváncsi vagy a földtudomány érdekességeire? Ha legalább az egyik kérdésre igen a válaszod, akkor várunk téged is a következő Csopa GEOlabra, 2017. április 25-én, kedden 18 órától a Csopa Playbarba. Új, természetföldrajzi ismeretterjesztő sorozatunkban most tiéd a főszerep. Hozd el saját geológiai kincseidet! 

A foglalkozás házigazdája, Böszörményi Sándor geográfus segít a meghatározásban és válaszol a kérdéseidre. Minden apró kődarabnak története van, amiről érdemes beszélgetni! Foglalkozunk még Magyarország leglátványosabb ásványainak és fosszíliáinak a keletkezésével is. A következő földtudományos interaktív foglalkozásunk tehát egy saját, házi ásványbörze lesz, amin mindenkit szeretettel várunk!

A belépőjegy ára 1.900 Ft/fő, mely tartalmazza az interaktív laborfoglalkozáson való részvételt és egy körmozi vetítést.  A férőhelyek száma korlátozott, előzetes regisztráció a tok@csopa.hu e-mail címen.

(fényképek: PA)

Megjegyzések