Radikális közösségi ismeretterjesztés - Pintér Gergő matematikus a Csodák Palotájában

Pintér Gergő matematikus a tudományág szépségeiről beszélt...
A MateMorfózis radikális ismeretterjesztő sorozat alapítója, Pintér Gergő (MTA Rényi Alfréd Matematikai Kutatóintézet) matematikus volt az idei első Tudományos Csopa Cafe vendége.
Paszternák András, Tudományos Oktatási Központunk vezetőjének nyitógondolatai után ismét a kutatók munkájával ismerkedtünk a Csodák Palotájában. Az első alkalommal - a Galileo Webcast által - a Facebookon közvetített beszélgetés és tudománynépszerűsítő előadás során betekintést nyerhettünk a matematikával foglalkozó szakemberek hétköznapjaiba. Megtudhattuk, mi motiválja vendégünket kutatómunkája során, hogyan kapcsolódik össze a tudományos tevékenység az oktatással, az ismeretterjesztéssel és a zenével.

A matematikusok mindennapjairól...

A teremtés szabadsága című előadásban a matematikai problémáké és az azokra született megoldásoké volt a főszerep. Pintér Gergő komplex számos, sokdimenziós bemutatója számos kérdést vetett fel a hallgatóság körében. A program végén, a jelenlévő középiskolás hosszasan diskuráltak az előadóval.
Középiskolások a Tudományos Csopa Cafén...
A estéről készült felvétel hamarosan felkerül archívumunkba. A rendezvény ezúttal is a Kutató Tanárok Országos Szövetségének partnerségében valósult meg. 
A vágatlan közvetítés itt érhető el:


Legközelebb február 14-én, kedden 17:30-kor találkozunk egy rendhagyó Tudományos Csopa Cafe keretében, vendégeink Koltai Júlia és Kmetty Zoltán (ELTE Társadalomtudományi Kar).

A MateMorfózis előadásai:
  
(Fényképek: Papp Zsolt)

Megjegyzések