Tudás Presszó - Grafén: a jövő anyaga

Decemberben harmadik alakalommal jelentkezik Fábri György sorozata a Tudás Presszó a Csopa Playbarban. A kutyák öregedése és a mérnöki pálya érdekességei után ezúttal a nanotechnológia vívmányairól lesz szó.

2016. december 19-én, hétfőn Tapasztó Levente, az MTA Energiatudományi Kutatóközpont, Műszaki Fizikai és Anyagtudományi Intézetének tudományos főmunkatársa, az ERC Starting Grant nyertese lesz a moderátor vendége a Tudás Presszóban. A beszélgetés 18.00-kor kezdődik, a belépés ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött! A résztvevők a beszélgetést követően lehetőséget kapnak a Csodák Palotája Playbar egyik szabadon választott kiállításának (Newton, Illúzió, Születés) díjmentes látogatására.
"A grafén nanotechnológiai anyag, tulajdonképpen egy egyetlen atom vastagságú grafitréteg. Andre Geim és Konsztantyin Szergejevics Novoszjolov fedezte fel a manchesteri egyetemen, találmányukért 2010-ben fizikai Nobel-díjat kaptak. A két fizikus speciális ragasztószalag segítségével addig szedett le rétegeket egy grafittömbről, amíg sikerült arról egyetlen atomnyi réteget leválasztani. A grafén az elektronikától az orvostudományig nagyon sok területen ígér áttörés-jellegű előrelépést."


Regisztráció itt. Bővebb információ a programsorozat Facebook-oldalán.


Az első magyar science café, a Tudás Presszó immár hét éve kínál találkozási lehetőséget a legkiválóbb magyar tudósokkal és legizgalmasabb tudományos témákkal. Fábri György, a beszélgetések házigazdája idén ősszel az európai tudományos kiválóság mércéjén elismert, ERC támogatást nyert kutatóink közül hívta meg vendégeit.

Megjegyzések