Öveges József emékfal a Csopa Camponában

Építés közben...
A Csodák Palotája december közepétől emlékfallal idézi meg az intézmény megálmodójának életpályáját a róla elnevezett előadóterem mellett. 

Szakmai partnereinkkel együttműködve követjük végig a hazai tudománynépszerűsítés meghatárózó alakjának oktató-nevelő munkásságát. Bemutatjuk azt is, hogy a róla elnevezett intézmények és szervezetek miként őrzik emlékét.

A fal kialakításánál Paszternák András projektfelelős Décsi Andreával (Budapesti Gépészeti Szakképzési Centrum Öveges József Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája), Koltai Andrással (Piarista Rend Magyar Tartománya Központi Levéltára), Cselenkó Verával (Öveges emlékház - Páka), Leibinger Jánosnéval (Öveges József Tanáregylet) és Nikodém Gabriellával (Bélyegmúzeum) működött együtt. Köszönet mindannyiuknak, munkatársaiknak és intézményeiknek, hogy partnereink az Öveges Józsefre történő emlékezésben, melynek időszerűségével a Csopamedia egy korábbi posztjában foglalkoztunk.


Az információs tablók grafikai munkáit Budavári Eszter végezte, a szövegek gondozásában Serfőző Andrea működött közre,  a tárlat kialakításában Üzemeltetési Központunk munkatársai, Mihályi Mátyás és Komlósi Gábor vállaltak feladatot.

Az emlékfal a Csopa Campona kiállítóterében tekinthető meg.

Megjegyzések