Mit rejt a tejes doboz? - óvodai foglalkozás a Sztehlo Gábor Evangélikus Óvodában

Utazó nagyköveteink, Tóth Zsolt és Paszternák András
Harmadik alkalommal csatlakoztak tudománynépszerűsítő szakembereink a Tudástársadalom Alapítvány Tudáscseppek programjához, melynek keretében az evangélikus egyház óvodáiban szerveznek ismeretterjesztő délelőttöket a legkisebbeknek.

Tóth Zsolt és Paszternák András vezetésével a tejes doboz tartalmának kémiai és fizikai tulajdonságaival ismerkedhettek a gyerekek. A játékos foglalkozás az informális oktatás módszereivel, az életkori sajátosságokat figyelembe véve varázsolta el a kis kutatókat a Sztehlo Gábor Evangélikus Óvoda Galamb csoportjában. A tejgyöngyök, a tejszivárvány és a tejhab mosolyt csalt a XVIII. kerületi ovisok arcára.
Köszönet az óvónéniknek szívélyes fogadtatásért és Kerülő Tündének (Tudástársadalom Alapítvány) a látogatás megszervezésért.
A sorozat korábbi állomásai: Hódmezővásárhely - Nagytarcsa

A Csodák Palotája mindkét helyszínén várjuk az óvodásokat, a korosztálynak szóló programkínálatról az alábbi linkeken tájékozódhatnak olvasóink: Csopa Campona - Csopa Playbar.

Tejes pillanatok (a felvételeket Bereczki Maija (Tudástársadalom Alapítvány) készítette a pénteki hódmezővásárhelyi foglalkozáson):

Megjegyzések