Tudományos kalandozás a Csopa SzTK augusztusi rendezvényén

Második alkalommal vették birtokba a nyugdíjasok a Csopa Playbar attrakcióit a Csopa SzTK - Szeniorok Tudományos Klubja keretében. A hagyományaink szerint, a hónap utolsó keddjén megrendezett élménydélelőtt kezdetén dr. Paszternák András, klubvezető közöntötte a megjelenteket, akik elsőként három interaktív tárlatunk egyikével ismerkedtek. Ezúttal az Illúzió és a Születés volt a legkedveletebb. A játékos tárlatbejárások után, melyen demonstrátoraink segítették a résztvevőket, az Orion teremben folytatódott a program.

Vendégünk ezúttal Egyed László, tudományos újságíró a Csodák Palotája korábbi vezetője volt, aki Kalandos tudomány – avagy a szülőszobától a szénbánya mélyéig és az univerzum keletkezéséig címmel mesélt a kutatókhoz, felfedezésekhez kötődő személyes élményeiről. Különböző tudományterületeket érintve jártuk körül a Földet, ismertünk meg híres tudósokhoz kötődő anekdotákat. A hallgatóság körében nagy tetszést arató előadásra szánt idő hamar elrepült, sokan még órákig hallgatták volna a szakembert.


Zárásként a Richter Gedeon laborban, Tóth Zsolt előadónk közreműködésével kísérleteztek a jelenlévők. A látványos, kémiai és fizikai feladatok sokak számára visszaidézték az iskolás időket. Akadtak olyanok, akiket már visszatérő SzTK-ásként köszönthettünk, az idősotthonok után ezúttal már nyugdíjas klub is szervezett csapatot a Szeniorok Tudományos Klubjába. Az egyéni látogatók mellett - akik velünk töltötték a napjukat -, köszönettel tartozunk Repper Ritának, aki a Bálint Ház nyugdíjasait hozta el hozzánk.


 
A rendezvényen az M1 Életkor magazinjának stábja is forgatott.


Szeptemberben ismét várjuk a szeniorokat a Csodák Palotájába, a részletes program hamarosan elérhető lesz weboldalunkon. További információ a szenior@csopa.hu e-mail címen.

(fényképek: Király Attila Jeremiás és Tóth Bence)

Megjegyzések