Szeptembertől folytatódik a Tudományos Csopa Cafe


Szeptember 13-án 17:30-tól újra egy KUTATÓt köszönthetünk a Csopa Camponában. Folytatódik a Tudományos Csopa Cafe sorozatunk.

A tavaly szeptemberben indított rendezvények hagyományait követve, havonta egyszer, kedd délutánonként, a kutatóké a főszerep a Csodák Palotája kávézójában. Többek között vegyészek, fizikusok, biológusok, nyelvészek, geológusok és kutatóorvosok váltják egymást a Tudományos Csopa Cafeban. Az érdeklődők első kézből hallhatnak a laborokban, levéltárakban és könyvtárakban folyó tudományos munkáról és a legfrissebb eredményekről. Megismerhetik magát a KUTATÓT, kiderül, mi befolyásolta a pályaválasztásban, milyen kihívások, célok mentén építi tudományos karrierjét. A Csodák Palotája látogatói bepillanthatnak a kutatók rejtelmes hétköznapjaiba. Szakmai partnerünk a Kutató Tanárok Országos Szövetsége.

Kép forrása: pallaikaroly.com

Az évadindító kávézás vendége:

Dr. Pallai Károly Sándor, óceanista, irodalomtörténész

Az előadás témája:

Óceánok és tengerek irodalma

A Karib-tenger, az Indiai-óceán és Óceánia az első utazók beszámolói óta foglalkoztatják az európai tudományosságot. A szigetek és tengerek növény- és állatvilága, földrajza mellett történelmi, nyelvi és kulturális szempontból is rendkívül gazdag területekről van szó. A komoly múltra visszatekintő néprajzi és nyelvi kutatások mellett a szigetek, szigetcsoportok irodalmát csak most kezdjük igazán feltérképezni. Milyenek az indiai- és csendes-óceáni írók, költők? Milyen műveket írnak? És vajon miért érdemes ezekkel az irodalmakkal, kultúrákkal foglalkozni?
 
További részletek a www.csopa.hu oldalon.

Megjegyzések