Laborkaland élménynap, avagy a KÉMIA ünnepe a Csodák Palotájában

A csopamedia blog novemberben tudósított arról, hogy a Csodák Palotája szakmai partnerként csatlakozott a WESSLING Hungary Kft. független laboratóriumokat üzemeltető vállalkozás nonprofit kft-je által szervezett, évek óta sikeresen zajló versenyhez a Laborkalandhoz, mely idén megújult, online formában várta a kémiát kedvelő középiskolásokat. 

A jelentkezőknek a három nagy fordulóban összesen tizenegy (6 elméleti, 4 számolási és 1  kísérleti) feladatsorozatot kellett megoldania, s a legügyesebbek egy KÉMIÁS ÉLMÉNYNAPON vehettek részt:

Délelőtt az analitikai cég kutatóközpontját tekintették meg, felkeresték az élelmiszervizsgáló, az elemanalitikai és az azbesztlaboratóriumot. A délutáni programot a Csodák Palotája biztosította, új helyszínünkön, a Csopa Playbarban. Érkezés után az interaktív asztaloknál pihenhettek meg a fiatalok és kísérőik. Szunyogh Gábor (WESSLING marketingvezető), Mizda Katalin (Csodák Palotája ügyvezető) és Paszternák András (Csodák Palotája, Tudományos Oktatási Központ vezető)  nyitó gondolataival startolt el a munka. Szomorné Orosz Lotti (WESSLING) vezetésével másfél  órán át az új Richter Gedeon Laborban kísérleteztek a diákok, partnerünk munkatársai és foglalkozásvezetőink aktív közreműködésével.   A három asztalnál zajló állomásos laborfoglalkozás, egy-egy alterületre fókuszált. 



A kísérletek után frissítő várt a legjobb Laborkalandozókra, majd négy csoportban tudományos szabadulószobáinkat próbálhatták ki a fiatalok. Mindenkinek nagyon pozitív élményt okozott a "bezártság". A körmozi megtekintése után került sor a zárásra, mely során WESSLINGes és Csopás ajándékokban részesültek az ifjú kémikusok.
 
A Laborkaland Online feladatait nem zárták le, a diákok versenyen kívül egészen őszig gyakorolhatnak, amikor új tematikával, a fantasy-regények világát megidéző kémiai kalandpályával indul el ismét az internetes verseny. Akinek van kedve, bátran látogasson el a www.laborkaland.hu oldalra, jövő ősztől pedig irány a LABORINTUS!

(Fotó: Tamás Péter)

Megjegyzések