Tudósok csarnoka - Kiket szeretnénk megismerni?

2016 tavaszán húsz tudós, kutató, költözött be a Csodák Palotája Tudósok csarnoka tematikus egységébe, később még ketten csatlakoztak hozzájuk. Magyarok és külföldiek, hölgyek és urak "laknak" a teremben, olyanok, akik fontos dolgokat fedeztek, találtak fel, megkönnyítve az életünket, sokat téve az emberiségért. 

Az elmúlt hét évben számtalan szelfi készült az orvos-, mérnöktudomány, a kémia, a fizika, a biológia jeles képviselőivel, sokan ismerték meg munkásságukat az életnagyságú bábukon elhelyezett QR-kódok segítségével. 

Kinek az életútja érdekelte a legtöbb látogatót? 

Az oldalmegtekintések statisztikája alapján a harmadik helyen Hugonnai Vilma áll, őt Nikola Tesla előzi meg, a dobogó legmagasabb fokára pedig Johannes Kepler kerül. 

Amennyiben a Csopa meglátogatása előtt vagy után is szívesen tanulnátok a tudósokról, figyelmetekbe ajánljuk a 2020 nyarán Országjáró tudomány - nyaraló tudósok címmel indult kezdeményezésünket. A legjobb fényképeket közösségi oldalunkon éritek el.  

A Tudósok csarnoka a Csodák Palotájába váltott belépőjeggyel látogatható, melyet online is beszerezhettek weboldalunkon.