Csodákra várva - jelentés a megújult Öveges teremből

Szerda délelőtt a Tudósok csarnoka felé vezet az utam, már a Természet műhelyéből látom a kígyózó sort. Táborozók, nyaraló családok várnak bebocsájtásra a néhány hete megújult Öveges terembe. A tömeg csak egyre hízik, a beszélgetésekből kihallani, többen már a reggeli előadást is megnézték. 

12:30, az ajtók kitárulnak, mindenki elfoglalja helyét a Csodák Palotája névadójáról elnevezett színpad előtt. Harminc fizikai - kémiai, látványos kísérletekben gazdag perc veszi kezdetét. Cikázó villámok, meghökkentő jelenségek kápráztatják el a közönséget ezen a show-n. Az előadó magával ragadja a kicsiket és a nagyokat, nevetés, taps váltja egymást a teremben. A legbátrabbak és egyben a legszerencsésebbek a színpadon segíthetnek egy-egy feladat végrehajtásában. Hamar elrepül a félóra, a tudomány titkairól beszélgetve távoznak az érdeklődők, hogy folytassák az élményközpont tematikus egységeinek felfedezését. Sokan megfogadják, 14:30-kor vagy 16:30-kor újra visszatérnek majd az Öveges terembe. 

Az Öveges termi kísérlet bemutatók a Csodák Palotájába online vagy a helyszínen megváltott belépőjeggyel látogathatók, a változatos bemutatók órarendje itt érhető el

Előadóink kedvenc kísérleteiből ezen a linken találtok válogatást.