Nyíregyházi vendégek az online térből

Maja, Mónika és Kémcső Jenő

A koronavírus járvány alatti zárva tartás időszakában minden hétköznap jelentkezett online sorozatunk a Csopa Ovi- és Sulikaland. Kémcső Jenő és Spatula Sára kísérletekkel és kézműves foglalkozásokkal várta a gyerekeket Facebook-oldalunkon. Szép számmal akadtak olyan családok, akiknek napi programjává vált, hogy kipróbálják odahaza a világhálón látottakat. A nyíregyházi Szakács családtól rendszeresen érkeztek a visszajelzések ezekben, a mindannyiunk számára szokatlan és nehéz hetekben. Maja és Mónika fényképei, kedves sorai erőt adtak ismeretterjesztő videóink folytatásához, ösztönözték a csapatunkat. Lelkes "rajongóink" a nyári szünetben is folytatták a kísérletezést, más virtuális projektjeinkhez is csatlakoztak. 

Korábbi felhívásunkra küldött fénykép

A hét elején végre személyesen is találkoztunk a Csodák Palotájában. A tudományos kalandozást a Richter Gedeon laborban indítottuk, a játéktér önálló felfedezése mellett jutott idő a 9D és a körmozi kipróbálására, egy szabadulásra a Világjáró szobánkból. Köszönjük a finomságokat, melyeket a családtól kaptunk!

A találkozás zárásaként Paszternák "Kémcső Jenő" András tudománykommunikációs vezetőnk nyújtotta át a Csopa ajándékcsomagját "virtuális ismerőseinknek".