A repülő autóktól a gondolkodó drónokig - Háy György könyvbemutatója a Csodák Palotájában

Háy György és Wang Qi Viktor a színpadon

Szombat délután, a Typotex Kiadóval együttműködve került sor Háy György legújabb könyvének bemutatójára az Öveges színpadon. A megjelenteket Paszternák András tudománykommunkációs vezetőnk köszöntötte, aki a ráhangoló rakétás kísérletet követően a repüléshez kötődő viszonyáról, a MALÉV-nél, pilótaként töltött évtizedekről és a könyvírásról kérdezte vendégünket. 

Wang Qi Viktor előadónk a szerzőt bevonva hozta közelebb a rakéták működésének fizikáját az érdeklődőkhöz. 


A repülő autóktól a gondolkodó drónokig című vetítettképes ismeretterjesztő előadásában Háy György a kötet legizgalmasabb fejezeteiből nyújtott át egy csokorral, lebilincselő, a laikusok számára is követhető módon. A formabontó repülőgépek történelmi korszakokon átívelő fejlesztése és fejlődése mellett, hasznos információkat szerezhettünk az egyes típusokkal kapcsolatban is. A lopakodóktól indulva, a repülő csészealjakon és drónokon keresztül jutottunk el a repülő autókig. 


Paszternák András kérdezte vendégünket
A prezentáció során felmerült kérdések megválaszolása után ismét egy rakétás kísérlet következett. Zárásként a szakember dedikálta kötetét a Csodák Palotája tudománynépszerűsítő gyűjteményének.

A program szervezésében Gábor Melinda és munkatársai (Typotex) működtek közre. A könyv beszerezhető a Csopa ajándékboltjában és ezen a linken

(fényképek: Sipos Trisztán)