Kísérletezz! - újabb elemmel bővült a nagy Csopa-kör

Amikor az ember végigjárja a nagy Csopa-kört: a Természet műhelyét, a Tudósok csarnokát, a Mágneses mezőt, az Űrállomást, majd az emeleten a Születés világát, a Logikai megállót, az Illúziók termét és Newton almáskertjét, még egy attrakció várja, a mögöttünk hagyott hétvégén minden látogatónk számára "megnyitott" Richter Gedeon laborban. (Az elmúlt hat év laboros történéseit itt gyűjtöttük össze.)

Szombaton új időszámítás kezdődött a kémia birodalmában. Az eddigi, előre bejelentkezett csoportoknak tartott 45 perces műhelyfoglalkozásokat a folyamatos nyitvatartás váltotta, melynek keretében mindenki fehér köpenyes, védőszemüveges, kísérleti élményekkel gazdagodhat. 


A "beöltözést" követően az új szelfi-fal előtt készülhetnek el a családi, baráti fényképek a Pörgés a laborban program keretében. A kísérletező készlet átvétele után a munkaállomásokon hajthatók végre a színes, szagos, pezsgő küldetések. A tudományos megfigyeléseket a labormunka elengedhetetlen része, a rendrakás követi. 

Az elmúlt pár napban együtt kísérleteztek kicsik és nagyok, ovisok, kisiskolások, kamaszok, szülők és nagyszülők, randizó párok, külföldről érkezett turisták. 

Ha a tudományos élményközpontban jártok, pörögjetek be Ti is laborba! Köpenyt fel, induljanak be a reakciók!