Forgó Morgó, a szerethető villanyóra - Mészáros Fanni interkatív mesekönyv-bemutatójával indult a Tudományos Csopa Cafe ötödik évada

Mészáros Fanni a Csopában
Szombat délután folytatódtak az ismeretterjesztő előadások, műhelyfoglalkozások a Csodák Palotájában. A Tudományos Csopa Cafe jubileumi, ötödik évadának első vendége dr. Mészáros Fanni (APPLiA Magyarország Egyesülés), a Forgó Morgó mesekönyvek szerzője volt, aki a "Családban marad" tudománykommunikációs pályázatunk egyik nyertese. 

A helyszínen megjelenteket dr. Paszternák András, a Csopa tudománykommunikációs vezetője köszöntötte. Az interaktív könyvbemutató során megtudhattuk, miként született meg Forgó Morgó, a villanyóra és barátainak (Körforgó Morgó,
Csobogát és Csobogáta) a karaktere, miért fontos, hogy kisgyermekkorban elkezdjünk foglalkozni a környezetvédelem kérdéskörével. 


A játékokkal színesített történetek többek között az energiatakarékosság, a körforgásos gazdaság és a vízlábnyom témájával foglalkoztak.
 
Zárásként a jövőbeni tervekről és a nagyobbaknak szóló projektekről is hallottunk. A közönség legaktívabb tagjai ötletes nyereményekkel térhettek haza. 
 
A rendezvény itt nézhető  vissza: