"Családtagok" az on-line térből - rendhagyó találkozás a Csopában

Szerdán délelőtt különleges vendégeket köszöntöttünk a Csodák Palotájában. A járványhelyzet alatti kényszerű zárva tartás során indított on-line ismeretterjesztő sorozatunk leglelkesebb követőivel személyesen találkoztunk a tudományos élményközpontban. A tizenegy héten át futó Csopa Ovi- és Sulikaland szinte minden része után érkezett egy-egy e-mail (néha naponta több is) a kisiskolás Balázstól és édesanyjától Ilonától. Az odahaza végrehajtott kísérleteket, elkészített kézműveseket fényképekkel, videókkal dokumentálták, részletes visszajelzést kaptunk egy-egy feladat nehézségéről, a felmerült kérdésekről. Gyakran érkeztek javaslatok a foglalkozások továbbfejlesztéséhez is.

Balázs nyertes rajza a CsopArt pályázaton

Ahogy teltek, s múltak a napok Spatula Sára (Bálint Ház) és Kémcső Jenő, a két házigazda, valamint a leveleket olvasó tudományos-oktatási csapatunk egyre inkább "családtagnak" érezte a Schillingeréket. Ha késett a szokásos "küldemény", már aggódni kezdtünk, amikor befutott az üzenet, nagy örömmel olvastuk a kedves sorokat, csodáltuk a csatolmányokat.

A Csopába rendszeresen visszatérő családot Paszternák "Kémcső Jenő" András tudománykommunikációs vezetőnk fogadta,  első utunk a laborba vezetett, majd a 9D mozit is kipróbáltuk. Látogatóink hosszú órákat töltöttek az interaktív eszközökkel teli tematikus egységeinkben.

Az elektronikusan érkező visszajelzések sok erőt adtak nekünk ahhoz, hogy a nehéz napokban is folytassuk a tudománynépszerűsítést! Köszönet Ilonának, Balázsnak és az egész Családnak!