Oroszország négy arca - Horváth Mártonnal barangoltunk a Csodák Palotájában

Horváth Márton a Csopában
Kedden délután, negyedik alkalommal kaptuk hátunkra a pakkunkat, s indultunk barangolásra az útON blog szerzőivel. New York, Izland és Dél-Korea után, ezúttal Oroszország felé vettük az irányt. Horváth Mártont, a Semmelweis Egyetem orvostanhallgatóját, az útON szerkesztőjét bevezetésként Paszternák András tudománykommunikációs vezetőnk kérdezte tanulmányairól, utazási szokásairól.


A Helsinkiből induló virtuális Csopa Barangolóhoz a helyszínen megjelentek  mellett a Galileo Webcast online közvetítését figyelemmel kísérők is csatlakoztak. A történeti áttekintés után vonatra szálltunk Szentpétervár felé. A város nevezetességeinek megismerésében vendégünk remek fényképei és színes kisvideói voltak segítségünkre.

A személyes történetek, éttermi és szórakozóhelyi ajánlások tették még teljesebbé az utazási élményt. A vidéki hangulatot a petrozavodszki és a kizsi kalandok hozták közelebb. A harmadik állomás Velikij Novgorod volt, ahol szintén számba vettük a helyi nevezetességeket. A negyedik arcot, melyet megismertünk, a metropolisz, Moszkva felfedezése jelentette. Az ikonikus épületek, a helyiek mindennapjai és a rejtett kincsek is feltárultak Márton magával ragadó idegenvezetése során.

A prezentáció alatt számos praktikus tanács hangzott el, segítve az országba készülőket.   

Az online adás itt nézhető vissza:


Zárásként jutott idő a felmerült kérdések megválaszolására.

Köszönet a szervezésért Fábian Armin Vincentiusnak, a TudományON - ÚtON online portál főszerkesztőjének.

A tervek szerint a sorozat 2020 márciusában folytatódik, részletek hamarosan online programnaptárunkban.  

(fényképek: Takács Hedvig)