Csopa Barangoló márciusban: Örökség és életöröm - Görög földön

Március 4-én, szerdán 17 órától folytatódik az útON bloggal közösen szervezett sorozatunk, a Csopa Barangoló.

Témánk: Örökség és életöröm - Görög földön

Vendég: Pudleiner Kristóf (BCE Szociológia és Nemzetközi Gazdálkodás hallgatója)

Házigazda: Fábian Armin Vincentius, a TudományON - ÚtON online portál főszerkesztő

Kaliméra, kedves utazó! Engedd meg, hogy először ódon oszlopcsarnokok és ősi márványszentélyek közé kalauzoljalak. Itt is vagyunk. Hadd mutassam be Neked Európa Öreg Hölgyét, aki tiszteletre méltó kora ellenére is üde bronz bőrű jelenségként kínál mézes borral és fetasajttal. Lantján eldalolja neked saját kultúrád keletkezésének történetét és bevezet a filozófia rejtelmeibe.
Ekkor azonban lehullik a szkéné kárpitja és az ókori díszlet mögött felsejlik a titeket néző, márványszékeken ülő sokaság, akik jóízűen nevetnek, ugratva téged, hogy milyen kép él benned róluk. Az Öreg Hölgy is Fiatal Szépséggé változik melletted. Karon fog és együtt csobbantok bele az azúrkék Égei-tengerbe, együtt ebédeltek kék-fehér abroszon a tenger gyümölcseiből falatozva, miközben hosszú szakállú ortodox szerzetesek buzukin játszanak nektek éjszakába nyúlóan, amikor is ti már a többi turistával együtt vedelitek a forró raki italt.

Az útON szerelemprojekt: látni és láttatni, utazni és mások utazásait megkönnyíteni. A szerkesztőség célja, hogy a személyes utazási tapasztalatok bemutatásán túl egy olyan közösség létrehozásában vállaljon szerepet, amely keretén belül a tagok saját élményeiket is megosztják, illetve egymást segítik utazási tanácsok és javaslatok által.

A rendezvényen, a helyszínen 16 órától váltható kedvezményes Csopa délutáni jeggyel, napijeggyel vagy Csopa havibérlettel lehet részt venni. Előzetes regisztráció a tok@csopa.hu e-mail címen.